2009 m. spalio 10 d., šeštadienis

Šuo iš kiosko

Aš noriu pasakyti, kad kartais mes - tėvai, klystame. Klystame tada, kai per daug žinome. O gal tai ne klaida, gal tiesiog du dalykai viename, nes viskas po saule yra teisinga... Pradėjau taip "filosofiškai", nes noriu pasakyti, kad iki šiol negaliu suprasti, ką galvoju apie kioskuose už lipdukus dalinamus šuniukus. Jurga iš LD parašė apie akcijas, ir tuos šuniukus įvertino švelniai tariant ne kaip :-). Mano draugė pasakė, kad negražu skatinti vartojimą per vaikus - sutinku, bet vis tik mano nuomonę pakeitė mano dukters kone dovanai iš šalia esančio kiosko gautas šuniukas (žodžiu jai užteko "suvartoti" du talonėlius ;-)). Ir štai kas pas mus dabar namuose. Jinai jį dar ir maudo vakarais! Mano dukrai jau virš 10... Ne viską leisiu ir pirksiu vien todėl, kad tai patiko mano vaikui, ne viską priimsiu todėl, bet... Vat ir galvoju dabar apie dalykų ir daiktų vertinimo kriterijus. Gal šituos pamąstymus paskatino dar ir tai, jog kartais išgirstu savo parduotuvėje kalbančius vaikus ir tėvus, vaikas sako: "mamyt, noriu šito", o mama atsako: "šito tau tikrai nereikia", tai geras veidrodis man... Ar tikrai aš žinau, ko reikia mano vaikui, ar tai, ką renku aš - geriausia jam, gal kartais tegu tiesiog jie renkasi patys... Ilgojo šeštadienio mintys :-)
P.S. saulėgrąžos iš mūsų sodybos :-), būda - namas jos pačios sukalta (tėtis kiek padėjo) ir dekoruota.

3 komentarai:

  1. Norum, nu kookia Ilzė fainuolė, dar ir maudo... :)))
    Žinai, aš prieš dvi dienas kažką panašaus gromulavau - apie tą lojantį-vaikštantį šuniuką, kurio Saulė buvo užsiprašius gimtadieniui ir kuris man baisus iki šiol, bet jai - vos ne pats brangiausias žaislas. Man iki šiol sunku tai suvokt, bet tas tikras ir nesumeluotas džiaugsmas, su kuriuo ji žaidžia, mane šiek tiek stabdo... O dar tas "ar tikrai visada aš viską geriausiai žinau"... blyn, kartais taip norisi "geriausiai" žinoti! Lyg tuo įrodytum savo kažkokį ypatingą išmintingumą :D
    Iš kitos pusės - vaikų akys iš tiesų labai didelės ir nori jie labai dažnai visko iš eilės. Kaip atrasti tą aukso vidurį? Ir kaip suprast, ar tas noras tikras ar tik noras, kad norėt? Ir kaip neužmušt paprastų svajonių savo visokiais "aš geriau žinau"?

    AtsakytiPanaikinti
  2. na, kai pamačiau spaudos kioskuose šią akciją, tai baisuokliški man tie šunėkai pasirodė.. ir nuomonės apie juos nekeičiu.. tai čia apie šunis..

    taip pat yra "papūgino" mada dabar pas vaikus.. toks mini raudonas papūgiukas (kaip pusė kiaušinio), kuris moka išskėsti sparnelius.. baisus kaip baisi naktis.. o kol buvau žaislų pardoj, tai net keli pirkėjai atėjo pirkti būtent jų..

    o kas patinka vaikams ir ko jiems šiuo momentu reikia, tai galima diskutuoti iki nugriuvimo ;-))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, kad "pasėdėjote ant suoliuko" kartu ;-). Va dar likimas lėmė nieko nežinoti apie tas papūgėles (baisias kaip baisi naktis - šypsojausi skaitydama - geras apibūdinimas! :-)), bet dabar jau būsiu pasikausčiusi! Taip, yra dalykų, kurie tiesiog iš tų: "must have"... Gerai, kad mes ne taip dažnai kur būname, o va kioskas tai prie namų :-). Dabar sprendžiu kitą dilemą: keisti ar nekeisti antikvarinę jos lovą į baisuoklišką baldą, alia sofą iš reklaminio lankstinuko. Galima apkaltinti kainą, bet gal tai saviraiškos užgniaužimas? Na jei būtų tų pinigų, koks pasirinkimas būtų tada? Gal ir atrodo nerimta, bet man tikrai svarbus klausimas: skonis ar vidinė pasirinkimo laisvė - gal taip aš tai matau...

    AtsakytiPanaikinti